Inte långt kvar till påsk nu. De äldsta barnen kommer hem över påsk, så det ser jag så fram emot. Här kommer tre tips till påskbordet – vannameirolls, matjessilltårta och färskostfyllda minipaprikor.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Vannameirolls
4 rolls
12-15 st vannameiräkor, tinade
1/2 gurka, hyvlad
1 morot, hyvlad
1/2-1 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
En skvätt citronjuice
2 msk dill, finhackad
4 briochebröd mini
Salt och peppar
Smält smör
Garnering
Citron
Färsk dill
Tillbehör
Chips, t.ex. lättsaltade
GÖR SÅ HÄR:
- Tina räkorna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop gurka, morot, turkisk yoghurt, vitlök, citronjuice, dill, salt och peppar.
- Pensla bröden med smält smör och låt värmas i ugn några minuter.
- Vänd ner hela räkor med gurkblandningen.
- Fyll bröden med röran och toppa eventuellt med en citronskiva och dillkvist.
- Servera med chips.

Matjesilltårta med kavring
8 portioner
Botten
300 g kavring (alt. Malaxlimpa)
100 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
200 g färskost
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 st rödlök
0.5 dl dill
0.5 dl gräslök
215 g matjesill + 3 msk spad
Vitpeppar & ev lite salt
Garnering
2 koka ägg, finhackade
1 rödlök, finhackad
20 g gräslök
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
- Tryck ut i en springform med avtagbar botten.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 minuter.
- Vispa färskost, crème fraiche och majonnäs slätt. Rör i hackad lök, dill och gräslök.
- Ta upp gelatinet, krama inte ur vattnet – värm i kastrull tills gelatinet smält.
- Häll blandningen i röran och blanda noga. Rör i den finhackade matjessillen och spadet. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
- Häll röran ovanpå kavringsbotten. Ställ i kylen minst 6 timmar.
- Lyft försiktigt upp ur formen och lägg på ett fint fat eller skärbräda. Garnera med ägg, finhackad rödlök och finhackad gräslök.

Färskostfyllda minipaprikor
1 påse minipaprikor
1 förp Philadelphia grillad paprika
Färsk dill
GÖR SÅ HÄR:
Skölj av paprikorna och dela på längden. Skär bort kärnhuset. Fyll paprikahalvorna med Philadelphiaost. Stick i en liten dillkvist så det ser ut som blasten på en morot.

