Tre tips till påskbordet

Inte långt kvar till påsk nu. De äldsta barnen kommer hem över påsk, så det ser jag så fram emot. Här kommer tre tips till påskbordet – vannameirolls, matjessilltårta och färskostfyllda minipaprikor.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar! 

Vannameirolls
Vannameirolls

Vannameirolls

4 rolls
12-15 st vannameiräkor, tinade
1/2 gurka, hyvlad
1 morot, hyvlad
1/2-1 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
En skvätt citronjuice
2 msk dill, finhackad
4 briochebröd mini
Salt och peppar
Smält smör

Garnering
Citron
Färsk dill

Tillbehör
Chips, t.ex. lättsaltade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina räkorna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda ihop gurka, morot, turkisk yoghurt, vitlök, citronjuice, dill, salt och peppar.
  4. Pensla bröden med smält smör och låt värmas i ugn några minuter.
  5. Vänd ner hela räkor med gurkblandningen.
  6. Fyll bröden med röran och toppa eventuellt med en citronskiva och dillkvist.
  7. Servera med chips.
Matjessilltårta

Matjesilltårta med kavring

8 portioner

Botten
300 g kavring (alt. Malaxlimpa)
100 g smör

Fyllning
4 st gelatinblad
200 g färskost
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 st rödlök
0.5 dl dill
0.5 dl gräslök
215 g matjesill + 3 msk spad
Vitpeppar & ev lite salt

Garnering
2 koka ägg, finhackade
1 rödlök, finhackad
20 g gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en springform med avtagbar botten.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 minuter.
  4. Vispa färskost, crème fraiche och majonnäs slätt. Rör i hackad lök, dill och gräslök.
  5. Ta upp gelatinet, krama inte ur vattnet – värm i kastrull tills gelatinet smält.
  6. Häll blandningen i röran och blanda noga. Rör i den finhackade matjessillen och spadet. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
  7. Häll röran ovanpå kavringsbotten. Ställ i kylen minst 6 timmar.
  8. Lyft försiktigt upp ur formen och lägg på ett fint fat eller skärbräda. Garnera med ägg, finhackad rödlök och finhackad gräslök.
Färskostfyllda minipaprikor

Färskostfyllda minipaprikor

1 påse minipaprikor
1 förp Philadelphia grillad paprika 
Färsk dill

GÖR SÅ HÄR:

Skölj av paprikorna och dela på längden. Skär bort kärnhuset. Fyll paprikahalvorna med Philadelphiaost. Stick i en liten dillkvist så det ser ut som blasten på en morot.

Påskbord
Påskbord

Lämna en kommentar