Nötfärsbiffar med fetaost och bönmos

De här nötfärsbiffarna med havrekli och fetaost är både proteinrika och saftiga. Gör ett gott mos till av stora vita bönor och en enkel sallad på tomater och gurka. Jag tycker inte det behövs en kall sås till, men en tzatziki kan annars vara gott till.

Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Nötfärsbiffar med fetaost och bönmos
Nötfärsbiffar med fetaost och bönmos

Nötfärsbiffar med fetaost och bönmos

4 portioner

Nötfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl havregrädde
2 msk havrekli
1/2 gul lök
100 g fetaost eller vitost
400 g nötfärs
Salt och peppar
Rapsolja och lite smör

Bönmos
2 burkar stora vita bönor eller ca 400 g hemmakokta
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl färska basilikablad

Gurka- och tomatsallad
1 gurka
4 tomater
3 msk olivolja
1 msk vinäger

Nötfärsbiffar med fetaost och bönmos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Biffar: Knäck äggen i en bunke och blanda ner havregrädde och havrekli. Tillsätt riven lök, fetaost i tärningar och färsen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i rapsolja och lite smör.
  2. Sallad: Skär gurka och tomater i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bönmos: Skölj bönorna och mixa tillsammans med olivolja, vitlök, basilikablad, och eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar