Nu inför jul fick jag chans att inspirera med en helsida i tidningen Yippie Härnösand. Juleljusen är söta att bjuda på till glöggen och helgkransen och snöbollarna passar inte bara i jul, utan hela vintern.
Förra året gjorde jag dessa till Yippie:
Ostjulgranar
Pepparkaksblommor med ädelost
Vit Rocky Road
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Helgkrans med italienska smaker
250 g körsbärstomater
2 påsar minimozzarella
1 liten burk gröna oliver
1 liten burk svarta oliver
80 g salami, i tunna skivor
1/2 cognacmedwurst, alspånsrökt 350 g, i halvmånar
Garnering
Färsk rosmarin
GÖR SÅ HÄR:
- Ställ en liten skål uppochner i mitten på ett runt fat eller tallrik.
- Placera ut körsbärstomater, oliver, minimozzarella och medwurst i en ring runt skålen.
- Vik salamiskivorna dubbelt, en och en, och lägg dem omlott över kanten på ett glas. Vänd glaset upp och ner och lossa salamirosen. Lyft bort skålen och placera rosen i hålet där skålen stod. Stick in kvistar med rosmarin och servera!

Festliga juleljus
Rostbröd, fullkorn eller vitt
Olivolja
Ost, valfri t.ex. Edamer
Pizzasalami
Syltlök i lag
Senap
GÖR SÅ HÄR:
- Skär ut små rundlar av brödet med hjälp av ett kakmått.
- Lägg ut rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja. Rosta i ugnen på 200 C i ca 5 minuter eller tills brödet får lite färg.
- Skär osten i små rektanglar.
- Montera ihop ljusen: Bred senap på bröden och lägg på en salami. Stick en tandpetare genom osten och tryck fast i brödet. Toppa med en syltlök.
TIPS! Om ljusen känns ostadiga, bred lite senap i botten på brödet och tryck fast på tallriken.

Snöbollar med jultopping
3 stora burrata eller 6 små
0,5 dl granatäppelkärnor
0,25 dl pistagenötter, finhackade
1 msk färsk gräslök, finhackad
1,5 msk balsamico
Några nävar ruccola
GÖR SÅ HÄR:
- Fördela ut ruccola på ett fat.
- Torka burratan torr med hushållspapper. Blanda nötterna med gräslöken och doppa burratan i blandningen. Placera ut burratan på ruccolan. Strö ev över mer topping.
- Strössla över granatäppelkärnorna.
- Ringla över balsamico.
