Recepten från Yippies julnummer

Nu inför jul fick jag chans att inspirera med en helsida i tidningen Yippie Härnösand. Juleljusen är söta att bjuda på till glöggen och helgkransen och snöbollarna passar inte bara i jul, utan hela vintern.

Förra året gjorde jag dessa till Yippie:

Ostjulgranar
Pepparkaksblommor med ädelost
Vit Rocky Road

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Helgkrans
Helgkrans

Helgkrans med italienska smaker

250 g körsbärstomater
2 påsar minimozzarella
1 liten burk gröna oliver
1 liten burk svarta oliver
80 g salami, i tunna skivor
1/2 cognacmedwurst, alspånsrökt 350 g, i halvmånar

Garnering
Färsk rosmarin

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ställ en liten skål uppochner i mitten på ett runt fat eller tallrik.
  2. Placera ut körsbärstomater, oliver, minimozzarella och medwurst i en ring runt skålen. 
  3. Vik salamiskivorna dubbelt, en och en, och lägg dem omlott över kanten på ett glas. Vänd glaset upp och ner och lossa salamirosen. Lyft bort skålen och placera rosen i hålet där skålen stod. Stick in kvistar med rosmarin och servera!
Juleljus

Festliga juleljus

Rostbröd, fullkorn eller vitt
Olivolja
Ost, valfri t.ex. Edamer
Pizzasalami
Syltlök i lag
Senap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär ut små rundlar av brödet med hjälp av ett kakmått.
  2. Lägg ut rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja. Rosta i ugnen på 200 C i ca 5 minuter eller tills brödet får lite färg.
  3. Skär osten i små rektanglar. 
  4. Montera ihop ljusen: Bred senap på bröden och lägg på en salami. Stick en tandpetare genom osten och tryck fast i brödet. Toppa med en syltlök.

TIPS! Om ljusen känns ostadiga, bred lite senap i botten på brödet och tryck fast på tallriken.

Snöbollar

Snöbollar med jultopping

3 stora burrata eller 6 små
0,5 dl granatäppelkärnor
0,25 dl pistagenötter, finhackade
1 msk färsk gräslök, finhackad
1,5 msk balsamico
Några nävar ruccola

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fördela ut ruccola på ett fat.
  2. Torka burratan torr med hushållspapper. Blanda nötterna med gräslöken och doppa burratan i blandningen. Placera ut burratan på ruccolan. Strö ev över mer topping.
  3. Strössla över granatäppelkärnorna. 
  4. Ringla över balsamico.

Lämna en kommentar