Krämig köttfärswok

Har letat ihjäl mig efter Yipins Umamisås på matbutiker i både Härnösand och Västerås, men inte hittat. Till slut insåg jag att jag kunde beställa online och hämta ut på Coop. Den var så god som jag trodde. Nu testade jag den i köttfärswok.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Köttfärswok
Köttfärswok

Krämig köttfärswok

4 portioner
1 gul lök
500 g valfri färs
Rapsolja att steka i
1 liten röd paprika
3 salladslökar
1,25 dl Yipin Umamisås
2,5 dl vatten
Salt & peppar
2-3 tsk sesamfrön
1 paket risnudlar

Köttfärswok

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka löken och stek på medelvärme tills den blir glansig. Tillsätt färsen och stek tills den får färg. Under tiden, koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skiva den gröna delen av salladslöken i strimlor och paprikan i bitar. Blanda med köttfärsen. Häll i umamisås och vatten. Rör om och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner de kokta nudlarna i såsen. Toppa med ev. mer salladslök och sesamfrön.
Yipin umamisås

Lämna en kommentar