Äntligen visar termometern plusgrader. Solen och värmen är så efterlängtad. Hittade den här favoritpajen i arkivet från förra sommaren, världens godaste ananaspaj. Hade vänner på besök och vi fick en superhärlig kväll nere vid bryggan.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar.
Ananaspaj
Deg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
1/2 dl socker
2 tsk socker
1 ägg
1 burk krossad ananas (ca 500 g)
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda degen i en matberedare eller för hand och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen 7-10 minuter på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll blandningen i pajformen. Grädda i ytterligare 30-45 minuter på 200 grader.
- Garnera eventuellt med kokos och färsk ananas. Servera med glass.