Har varit dålig på att uppdatera den senaste tiden. Två av barnen har flyttat hemifrån under hösten (i alla fall för ett tag), så har haft fullt fokus på dem. En har flyttat till Västerås för att gå handbollsgymnasium och en har åkt till San Diego för att spela juniorhockey. Roliga äventyr för de båda och roligt att följa deras resor på avstånd. Hemma har det naturligtvis varit en stor omställning, men vi börjar så smått hitta en vardag i allt det nya.
En stor förändring är maten, behöver inte alls laga lika mycket som tidigare. I helgen åt vi den här fläskfilén. Räckte till middag i två dagar för oss!
Fläskfilé i ugn
6 portioner
2 putsade fläskfiléer, à 600 g
2 dl creme fraiche
2,5 dl havregrädde (eller annan valfri grädde)
1,5 msk kalvfond
2 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
Salt & peppar
Smör & olja till stekning
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 205 grader varmluft.
- Skär fina medaljonger av filéerna, ca 1,5 cm. Banka dem lätt med en kötthammare. Salta & peppra.
- Stek i rikligt med smör och olja. Lägg över i en ugnsfast form.
- Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet.
- Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills fläskfilen är klar.
- Servera med pommes och sallad!
Den här kryddan är en ny favorit på pommesen. Åt den första gången på JumpYard i Västerås och var tvungen att fråga vad de hade för krydda på pommesen. Godaste pommes jag ätit!!