Kom på att jag glömt att lägga ut den här pad thaien som vi lagade utomhus med jobbet i höst. Så smidigt att förbereda det mesta innan och sen bara blanda ihop direkt på muurikkan. All mat blir så mycket godare ute.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Pad thai med räkor
12 portioner
600 g risnudlar
1/2-1 dl olja
4-6 vitlöksklyftor, finhackade
Ingefära, finhackad eller riven (ett tips är att använda djupfryst färdighackad, ca 3/4 dl)
4 ägg
1 kg räkor i lake eller frysta tinade
2 tsk chiliflakes
Svartpeppar
Ev. lite salt
20 salladslökar + några extra till dekoration på slutet
1 litet vitkålshuvud
1 flaska hoisinsås (200 g)
Till servering/dekoration
3 lime i klyftor
Extra salladslök, tunt skivad
Osaltade solrosfrön
Tips!
Det går snabbt att tillaga, så förbered alla sakerna hemma.
GÖR SÅ HÄR:
Förberedelser:
Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketen. Slå av vattnet och häll på lite olja. Hacka vitlöken, strimla vitkålen och skär salladslöken fint. Packa ner i plastburkar eller påsar.
Tillagning:
Fräs vitlök, ingefära och salladslök snabbt i oljan. Rör ner äggen och blanda tills det stelnat och blivit äggröra. Släng sedan på den strimlade vitkålen och låt den steka med en stund. Tillsätt nudlarna, sojan och sist räkorna. Låt det bli varmt. Smaka av med hoisinsås, svartpeppar, chiliflakes och eventuellt lite salt. Dekorera med lite extra salladslök, solrosfrön och limeklyftor.
Inspirationen kommer från Salt & peppar.