Det här receptet är från min spalt i septembernumret av Yippie Härnösand. Ett lite enklare sätt att göra langos på. Nu när löjrommen är så svår att få tag på har jag börjat använda tångkaviar istället. Ett väldigt gott alternativ!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Falska langos
6 personer
2 st färdig surdegspizzadeg
1-2 liter olja för fritering
2 rödlökar, finhackade
1 burk färdigskalade räkor
1 burk svart tångkaviar
1-2 dl riven ost
Gräddfilssås
1,5 dl gräddfil
1,5 dl creme fraiche
2 små klyftor vitlök eller 1 stor
Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Kavla ut pizzadegen så den blir lite tunnare. Skär den sedan i lagom stora bitar.
- Värm oljan till 180 grader. Fritera några langos i taget ett par minuter på varje sida. Vänd langosen när den fått färg.
- Lägg på hushållspapper och låt den överblivna oljan rinna av.
- Toppa med gräddfilssås, riven ost, räkor, rödlök och tångkaviar.