I sommar har vi haft lyxen av att kunna äta mycket färska tomater. Föräldrarna och svärföräldrarna odlar mycket som vi får smaka av. De mindre tomaterna är goda som godis, men de större har jag gjort mycket sallader av. Det här är en favorit! Godast blir den om den får marinera några timmar, men funkar även med kortare marinering.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Marinerad tomatsallad med burrata
800 g tomater, rumstempererade
1 burrata
Marinad
100 ml (ca 6 msk) god olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 liten rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, fint riven
3 msk färska, finhackade kryddor (t.ex. persilja, basilika, gräslök)
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
- Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av med salt och peppar.
- Häll marinaden över tomaterna och blanda försiktigt.
- Täck över och ställ i kylen ett par timmar.
- Smaka av med ev mer salt och peppar innan servering och lägg burratan på toppen. Strö gärna lite mer finhackade färska kryddor över.