Renskavsgryta med timjan, kantareller och lingon

Hej fredag!

Vann ju en massa viltkött från Norrlandsvilt för ett tag sedan. Därför kommer ni se mer vilt på bloggen framöver. Den här grytan med kantareller och messmör blev en riktig höjdare! Barnen länsade pannan.

Renskavsgryta
Renskavsgryta

Renskavsgryta med timjan, kantareller och lingon

4 portioner
1 gul lök
2 påsar renskav, Norrlandsvilt Premium à 240 g
2 msk smör
Kantareller, eller annan svamp efter tillgång
4 dl havregrädde
3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
Salt & peppar
Ev. frysta lingon till dekoration

Renskav Norrlandsvilt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid panna.
  2. Om kantarellerna är fuktiga ska vätskan först kokas ur i torr panna. Tillsätt sedan lite smör och bryn dem ca 4–5 minuter. Tillsätt dem till köttet.
  3. Häll i grädde, fond, messmör och timjan och låt det koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Späd eventuellt ut med lite vatten.
  4. Dekorera med lingonen. Servera med potatis, grönsaker och lingonsylt.
Renskavsgryta

Lämna en kommentar