Spagetti- och köttfärssåsgratäng

Testade en lite annorlunda variant av spagetti och köttfärssås. Gillar gratänger av olika slag och tänkte att det här måste ju också kunna funka. Sen är det också trevligt att ställa fram en gratäng på bordet.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Spagetti- och köttfärssåsgratäng

Spagetti- och köttfärssåsgratäng

4 portioner
400 g spagetti
400 g valfri färs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tetra krossade tomater eller 1,5 burk
Olivolja
Salt och peppar
Färska örter, t.ex. basilika eller oregano

Garnering
1 dl riven parmesan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka spagettin.
  3. Gör köttfärssåsen: Hacka löken och fräs i olivolja. Lägg i färsen och stek ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar. Häll i krossade tomater och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med färska örter.
  4. Blanda den kokta pastan med köttfärssåsen i en smord ugnsform. Spara lite spagetti som du snurrar ihop och lägger på toppen.
  5. Strö över riven parmesan.
  6. Gratinera gratängen längst ner i ugnen i 10-15 minuter, tills osten smälter och får färg. Om pastan och köttfärssåsen var kall när den blandades, låt gratängen stå lite längre. Sänk eventuellt värmen.

Lämna en kommentar