Helgerna går alldeles för fort. Redan söndag idag. Våren har äntligen kommit till södra Norrland också, även om det har blåst otroligt i helgen och vi har snö kvar.
Konstaterade sist vi åt de här varma tacomackorna att vi borde äta matiga mackor oftare på helgen. Det är ju så gott och kan varieras i mängder.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Tacomackor med kyckling
4 personer
1 rödlök
1 hel grillad kyckling
1 burk majs (à 340 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
3 msk hackad färsk persilja eller koriander
8 skivor formfranska
Ev. strimlad isbergssallad till servering
Garnering
Mer persilja/koriander
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor. Skala och finhacka löken.
- Blanda kyckling, tomater, lök, tacokrydda och persilja eller koriander i en bunke. Häll av majsen och blanda i den och hälften av osten.
- Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Fördela kycklingblandningen på bröden. Strö över resten av osten.
- Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Garnera med mer persilja eller koriander.