Krämig lax med lingon och timjan

Den här laxen med lingon och timjan äter vi lite då och då här hemma. En av de godaste laxrätterna på min lista. Mamma bjöd på den här en gång för flera år sen i fjällen och sen har jag fortsatt att laga den. Passar jättebra som bjudrätt eller bara om ni vill äta en riktigt god och enkel middag. Har du inte testat, så tycker jag absolut att du ska göra det!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar! 

Lax med lingon och kantarell
Lax med lingon och kantarell

Krämig lax med lingon och timjan

4 personer
4 laxfiléer
2 1/2 dl havregrädde eller annan valfri grädde
2 msk lingonsylt
2 msk kantarellfond (eller viltfond)
1 msk timjan
Salt & citronpeppar

Lax med lingon och kantarell

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg laxen tätt i en smord form. Krydda med salt och citronpeppar.
  2. Blanda såsen och häll den över.
  3. Skjuts in i ugnen på 235 grader cirka 15-20 minuter.
  4. Servera med pressad potatis eller ris och en god sallad.

Lämna en kommentar