Burritos, tortillas eller enchiladas – kärt barn har många namn. Burritos har hängt med många år hemma i vårt kök. Alla gillar det och de går att variera i mängder. Just de här är en favorit!
Gillar du texmex hittar du fler goda rätter här.
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Burritos med köttfärs och philadelphiaost
10 st
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
600 g köttfärs (eller valfri färs)
Rapsolja till stekning
2,25 tsk malen spiskummin
2,25 tsk oregano
0,5-0,75 dl tomatpuré
1,5 msk kalvfond
3 dl vatten
Salt & svartpeppar
2-3 krm tabasco
3 dl riven ost
1 ask Philadelphia

GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs i olja. Salta och peppra. Blanda i spiskummin och oregano mot slutet. Tillsätt tomatpuré, fond och vatten. Koka ihop 10 minuter utan lock. Smaka av med tabasco.
- Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på bröden, toppa med två klickar philadelphiaost och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Strö över ost.
- Gratinera i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med guacemole, sallad och tacosås. Enklaste guacemolen gör du genom att mixa 2 avocado och sedan blanda med med 2-3 msk turkisk yoghurt, en riven vitlöksklyfta och salt & peppar.