Avokadotartar i friterat rispapper

Ikväll är det mellofinal och det firar vi med lite extra gott att äta och dricka. Vi tror att Tusse tar hem det här. Vad tror ni?

Avokadotartar i friterat rispapper

4 vietnamesiska rispapper
3 dl neutral rapsolja att fritera i
1 stor lime, pressad
2 msk fisksås (eller japansk soja för vego)
4 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
2 stora avokado
1/4 liten kålrabbi
1 röd chilifrukt, finhackad
1 knippe koriander
2 salladslökar, finhackade
6 rädisor, tunt skivade
1 msk rostade sesamfrön (jag tog svarta)
Ev. lite salt

Avokadotartar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Bryt rispappren i mindre bitar. Värm olja till 180°C i en liten kastrull. Fritera rispappren och ta upp dem ur oljan så fort de vecklat ut sig, annars bränns de. Låt rinna av på hushållspapper. Ställ åt sidan.
  2. Blanda pressad lime, fisksås, socker, riven vitlök och ingefära till en dressing. Ställ åt sidan.
  3. Tärna avokado i små tärningar och finhacka kålrabbi, chili och salladslök. Plocka bladen på koriandern och spara till garnityr. Finhacka stjälkarna. Lägg allt utom korianderbladen i en bunke. Häll på dressingen och vänd försiktigt runt. Smaka av med ev. salt.
  4. Lägg upp några rischips på en skärbräda eller ett fat. På med lite tartar och toppa med rädisor, korianderblad och sesamfrön.
  5. Om du får tartar över, lägg i en skål och toppa med rädisor, koriander och sesamfrön och ställ vid sidan. Lägg rischipsen som är kvar i annan skål och låt var och en toppa sina rischips med den goda tartaren allteftersom.

Receptet kommer från Jennie Walldén.

Lämna en kommentar