Mina barn kan inte få nog av grillade kycklingspett. Det är nog bland det bästa de vet. Det spelar ingen roll hur mycket extra mat jag gör – det brukar ändå alltid ta slut 🙂
Den här marinaden har en asiatisk touch och är så god på kyckling. Den vill du inte missa!
Kycklingspett
4 personer
600 g kycklinglårfilé
Marinad
4 msk japansk soja
1 klyfta vitlök, finriven
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk ingefära, riven
Svartpeppar, nymalen
Asiatisk coleslaw
4 personer
1/2 litet vitkålshuvud
3 morötter, rivna eller i slantar
3 dl hackad koriander
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
3-4 msk färskpressad limejuice
2 tsk strösocker
2 msk svarta eller vita sesamfrön
GÖR SÅ HÄR:
Kycklingspett
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden och låt marinera minst 20 minuter, gärna över natten om du hinner. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
Coleslaw
Strimla vitkålen med en osthyvel eller i en matberedare och riv morötterna grovt. Blanda hälften av koriandern med soja, sesamolja, limejuice och socker. Rör tills sockret lösts upp. Blanda med vitkålen och morötterna. Toppa med resterande koriander och sesamfrön.
Grilla kycklingspetten tills kycklingen är helt genomstekt. Servera med salladen och en eller ett par goda såser, till exempel tzatziki. Vi åt även friterade potatiskroketter till, men om en vill så räcker det med salladen.
Kycklingspetten kommer från Jennie Walldén.