Pang sa det bara och äntligen så kom värmen. Som vi längtat…och väntat. Det kändes helt främmande att plötsligt kunna sitta ute och dricka kaffe utan jacka.
Den här tacopastan har blivit en favorit här hemma. Gillar att man kokar pastan direkt i såsen. Den behöver alltså inte förkokas! Snabblagade och näringsrika vardagsrätter är a och o här hemma eftersom vi är en aktiv familj med många träningstider att passa.
Krämig tacopasta
6 portioner
400 g pasta, farfalle (jag brukar köpa fullkorn)
400 färs (kött- eller vegofärs)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Ca 6-7 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR: Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossade tomater, tomtpuré och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen putta under lock i ca 20-30 min.
Häll i pastan och sänk värmen, lägg ett lock på grytan och låt sjuda långsamt tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda ut med lite mer vatten. När pastan har mjuknat vänder du i den rivna osten. Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
Receptet kommer från Zeinas kitchen.