Gjorde laxsida i ugnen idag till middag och oj vad barnen åt. Milly åt två stora portioner och Tim (som vanligtivs inte är så förtjust i fisk) sa att han gärna äter den här laxen igen. Så smidigt att bara slänga på det som finns hemma på plåten och sen sköter det sig självt i ugnen.
Laxsida i ugn med rostad potatis
6 portioner
Ca 1,5 kg laxsida
Dillkrydda
Citronpeppar
Flingsalt
1,5 kg potatis
GÖR SÅ HÄR:
Lägg laxen på en bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med dill, citronpeppar och flingsalt. Skär potatisen i klyftor och lägg runt laxen. Ringla olja över potatisen och salta lite lätt. In med en plåten i ugnen på 200° varmluft i ca 20-30 minuter. Fisken är klar om köttet delar sig när du petar på det. Servera med sallad eller morötter och en god sås. Se recept på min hjortronsås här nedanför.
Hjortronsås
2 dl turkisk yoghurt
1 dl lättmajonnäs
4-5 msk hjortronsylt
Vitpeppar
Salt
GÖR SÅ HÄR:
Blanda turkisk yoghurt med majonnäs och hjortronsylt. Smaka av med vitpeppar och salt. Ställ svalt fram till servering.