Gårdagens finväder toppades av en ännu varmare dag idag. Trodde inte det var möjligt. Tänk om vädret kunde få hålla i sig så här hela sommaren.
Vill tipsa om den här falukorvsgratängen som vi åt till middag idag, en variant på Macaroni & cheese. Supergod och barnvänlig!
Falukorvsgratäng
4 personer
250 g valfri pasta
500 g falukorv
1 purjolök
2 msk smör
250 g broccoli
1 dl riven lagrad ost
10 cocktailtomater
Ostsås
4 dl matlagningsgrädde (Oatley iMat)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 dl finhackad persilja
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Strimla korven. Ansa och strimla löken och bryn den blank och smidig i matfett. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Koka broccolin ca 2 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Halvera tomaterna.
Koka upp matlagningsgrädden och red av med Maizena. Salta och peppra. Tillsätt ost och hackad persilja och låt det smälta ner i sås en under tiden som du rör.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman pasta, lök, korv, broccoli och tomater. Fördela blandningen i en smord ugnsfast form. Häll över ostsåsen. Grädda gratängen i ugnens mitt ca 20–25 minuter, eller tills du har fått en fin och gyllene yta och ostsåsen har stannat helt i gratängen.
Receptet kommer ursprungligen från Året Runt.