Kycklingwok och kärt återbesök på Lungön

Go’kväll! Flikar in med ett recept på kycklingwok samtidigt som vi håller på att packa det sista inför en semestervecka i Leksand. Tim ska på hockeyskola och vi andra ska göra lite annat skoj.

Tim verkligen älskar kycklingwok och skulle lätt kunna äta det flera dagar i veckan. Det här är en variant som vi gillar. Servera gärna med en klick sötsur sås.

En favorit - kycklingwok

Sesam- och sojawok

4 portioner
3 msk kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
300 gram kycklingfilé, tärnad
1 påse wokgrönsaker, 500 g
Rapsolja
Jasminris eller äggnudlar

Sötsur sås
Turkisk yoghurt
Sweet chilisås

Blanda soja, vinäger, fisksås och sesamolja. Tärna och stek kycklingen i 2 msk olja. Tillsätt valfri påse wokgrönsaker och woka i 6-8 minuter. Tillsätt woksåsen och låt allt bli varmt. Servera med nykokt jasminris eller gör som vi gjorde, blanda i kokta äggnudlar. Servera med sötsur sås.

Kycklingwok med sötsur sås

Vädret har inte varit någon höjdare första delen av sommarlovet. Några dopp i havet har barnen gjort trots att temperaturen inte varit över 17 grader.

Inte har vi åkt så mycket båt heller. Är så glad att vi i alla fall hunnit med en tur till min mosters stuga på Lungön, ett ställe där jag var mycket när jag var liten och som står mig varmt om hjärtat.

Milly på väg till LungönLungönStella på väg ner till strandenMilly plockar blommor på LungönLungön

Lämna en kommentar