Go’kväll! Flikar in med ett recept på kycklingwok samtidigt som vi håller på att packa det sista inför en semestervecka i Leksand. Tim ska på hockeyskola och vi andra ska göra lite annat skoj.
Tim verkligen älskar kycklingwok och skulle lätt kunna äta det flera dagar i veckan. Det här är en variant som vi gillar. Servera gärna med en klick sötsur sås.
Sesam- och sojawok
4 portioner
3 msk kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
300 gram kycklingfilé, tärnad
1 påse wokgrönsaker, 500 g
Rapsolja
Jasminris eller äggnudlar
Sötsur sås
Turkisk yoghurt
Sweet chilisås
Blanda soja, vinäger, fisksås och sesamolja. Tärna och stek kycklingen i 2 msk olja. Tillsätt valfri påse wokgrönsaker och woka i 6-8 minuter. Tillsätt woksåsen och låt allt bli varmt. Servera med nykokt jasminris eller gör som vi gjorde, blanda i kokta äggnudlar. Servera med sötsur sås.
Vädret har inte varit någon höjdare första delen av sommarlovet. Några dopp i havet har barnen gjort trots att temperaturen inte varit över 17 grader.
Inte har vi åkt så mycket båt heller. Är så glad att vi i alla fall hunnit med en tur till min mosters stuga på Lungön, ett ställe där jag var mycket när jag var liten och som står mig varmt om hjärtat.