Börjar veckan med en god pastarätt som innehåller pesto, babyspenat och sockerärtor. Ännu bättre är att den tar bara 20 minuter att tillaga.
Pasta med pesto och parmaskinka
4 portioner
400 g pasta
150 g sockerärter, halverade
1 påse babyspenat, 70 g
300 g parmaskinka, tunt skivad
Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
Ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
Salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
Parmesan, hyvlad
Börja med peston. Rosta pinjenötterna på medelvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg. Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.
Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 minuterna. Häll av vattnet och låt rinna av. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna och blanda ner spenaten. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.
Receptet kommer från Matmagasinet.