Måndagspasta

Börjar veckan med en god pastarätt som innehåller pesto, babyspenat och sockerärtor. Ännu bättre är att den tar bara 20 minuter att tillaga.

Pasta med pesto och parmaskinka

Pasta med pesto och parmaskinka

4 portioner
400 g pasta
150 g sockerärter, halverade
1 påse babyspenat, 70 g
300 g parmaskinka, tunt skivad

Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
Ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
Salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
Parmesan, hyvlad

Börja med peston. Rosta pinjenötterna på me­delvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg. Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.

Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 minuterna. Häll av vattnet och låt rinna av. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna och blanda ner spenaten. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.

Receptet kommer från Matmagasinet.

Lämna en kommentar