Sitter och knaprar på världens godaste kvällsfika – mormors havrekex. Gjorde en stor sats ikväll så nu räcker det ett tag framöver. Absolut godast är de ljumma med lite smör och ost på.
Igår bokade Stella och jag en bussresa till Ullared. Galet kanske, men mysigt. I april åker vi. En 24-timmarsresa med av- och påstigning i Stockholm. Vi brukar försöka hitta på saker med barnen ensamma ibland för att vi tror att de behöver det. Det brukar vara jättemysiga stunder då vi pratar om allt mellan himmel och jord, skrattar och bara har kul. Nu skriver vi listor för brinnande livet med sånt vi ska titta på.
Havrekex
40 stycken
250 g havregryn
2,5 dl mjölk
125 g margarin
Knappt 1,5 dl socker
1/2 påse hjortronsalt (ca 17 g)
Mjöl (tills det släpper i kanterna)
Blanda allt i en degblandare. Kavla ut degen (ca 1 cm tjock). Tryck ut rundlar med ett glas. Lägg dem på smorda plåtar och nagga med en gaffel. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader.