Superduperenkel äppelpaj

Är vanligtvis inte så förtjust i äppelpaj. Har svårt för att äta varm frukt överhuvudtaget. Men den här smulpajen med äpplen. Säger bara det. Namnamnam!!

Appelpaj-dubbel

Äppelpaj

4 personer

Smuldeg
75 g rumsvarmt smör
75 g socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kanel

Fyllning
6 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma

Appelpaj1 (1 av 1)

Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop alla ingredienserna till degen till en smulig massa. Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda ihop socker, kanel och kardemumma. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form och strö över sockerblandningen. Täck med smuldegen och grädda i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.

Lämna en kommentar