Här kommer ett fräscht och vårigt middagstips som vi åt igår. För barnens skull blandade jag i några potatisar. Jag glömde tyvärr köpa pinjenötter, men det gick lika bra med flagad mandel.
Fläskfilé med ugnsrostade morötter, getoscrème och pinjenötter
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Grönsaker
1 knippe sparris
10 morötter (gärna i olika färg)
2 msk olilvolja
Salt & peppar
Timjan, några kvistar
Rosmarin, några kvistar
40 g pinjenötter
Getostcrème
150 g getost
1 dl Oately imat fraiche
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och skär i långa klyftor. Skär bort nedersta delen på stjälken på sparrisen. Dela sparrisen i två delar. Lägg morötter och sparris i en ugnsform. Salta och peppra. Häll över olivolja. Strö över örtkvistarna. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Strö över pinjenötter och flytta upp formen och stek tills nötterna fått lite färg.
Gör sedan getostcrèmen genom att mosa ihop getost med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Putsa filén och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Banka ut lite lätt och stek i smör. Salta och peppra. Servera filébitarna med morötter och getostcrème.