Här hemma har vi bakat kanelbullar ikväll. Det doftar så gott i hela huset. På lördag får vi nämligen en tioåring i familjen, så därför fyller vi på i kakförrådet.
Åt en god höstig köttfärssoppa till middag ikväll. Ännu godare med en klick turkisk yoghurt på toppen och ett gott bröd till.
Marockansk köttfärssoppa
4 portioner
1 lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
2 msk spiskummin
1 msk torkad oregano
2 msk kalvfond
0,5 l vatten
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Turkisk yoghurt
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs lök och färs i en gryta eller stekpanna. Rör ner spiskummin och oregano. Blanda ner kalvfond, vatten och krossade tomater. Låt soppan puttra i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick turkisk yoghurt och ett gott bröd.
Tänk att vår ”lillpojke” blivit så stor.
Längtar till födelsedagskramen och go´fikat.