Middagstips: Rostad sparris med bacon

Köpte boken Matiga sallader av Caroline Hofberg. Sallader i olika variationer är gott på sommaren. Bilderna i boken tilltalade mig.  Färsk sparris är väl suveränt gott den här årstiden.

Sallad1av1_zps0041dc20

Rostad sparris med bacon

4 portioner
500 g grön sparris
1 paket bacon, 140 g
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
Flingsalt
Nymald svartpeppar
2 burkar stora vita bönor à 400 g
4 tomater
1 kruka basilika
2 dl grovriven parmesanost
1/2 dl rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 225 grader. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda bönor, tomater, dressing och basilikablad. Lägg upp salladen och toppa med sparris, ost och nötter.

Lämna en kommentar