Nu har äntligen grillsäsongen börjat. Det går att laga så mycket gott! Igår testade jag en ny variant på potatis i ugn. Receptet kommer från ICA.
Vitlöksrostad potatis med spenat
4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
Salt och peppar
125 g salladslök
65 g babyspenat
1 msk balsamvinäger
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen. Skölj och dela på potatisen. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda potatis, vitlök, olivolja, salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och sätt mitt i ugnen 25-30 minuter.
Ansa och strimla salladslöken. När potatisen är färdigrostad blandas den med salladslök, spenat, balsamvinäger och smaksätt eventuellt med salt och peppar.
Till potatissalladen åt vi grillad hel fläskytterfilé och ajvarmajonnäs. Ganska snabbt att tillaga och väldigt gott! När vi grillar gör jag nästan alltid samma marinad, ett säkert kort från min duktiga, matlagande mamma.
Ajvarmajonnäs
1 1/2 dl mild ajvar relish
1 dl lättmajonnäs
1 dl turkisk yoghurt
Salt
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Marinad
1 dl olja
1/2 dl soja
Pressad vitlök
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser och blanda marinaden med köttet.