På födelsedagsfikat hade jag bland annat bakat Bounty cupcakes. Receptet har jag länge tänkt testa och kommer från Leila Lindholm. Använde både små och stora muffinsformar. De små var nästan mer lagom med tanke på att de är ganska mäktiga. Gillar man kokos är de ett givet val.
Cupcakes
1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,75 dl kokosmjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2,5 msk kakao av god kvalitet
1,5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger
Glaze
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g Philadelphiaost
Kokos till garnering
Gör så här:
1. Cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
11. Låt svalna.
12. Glaze: Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
15. Spritsa glazen över cupcakesen.
16. Garnera med kokos.