Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Det här är ett väldigt gott recept på vardagsfisk. Salladen blev så syrligt god. Kul med något annat till fisk än vanlig kokt potatis.

Fiskpinnar (1 av 1)

Fiskpinnar

600 g vit fiskfilé
1 dl vetemjöl
Finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja

Ljummen sallad

600 g delikatesspotatis
400 g morötter
200 g frysta sockerärter
1 rödlök
1 msk äppelcidervinäger
1 dl grovt skuren dill
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 krm peppar

Senapssås

2 dl turkisk yoghurt
2 msk grov dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm peppar

Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.

Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.

Rör ihop en vinägrett av olja, äppelcidervinäger, salt och peppar.
Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
Stek fisken i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och senapssås.

Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar