Det här är ett väldigt gott recept på vardagsfisk. Salladen blev så syrligt god. Kul med något annat till fisk än vanlig kokt potatis.
Fiskpinnar
600 g vit fiskfilé
1 dl vetemjöl
Finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
Ljummen sallad
600 g delikatesspotatis
400 g morötter
200 g frysta sockerärter
1 rödlök
1 msk äppelcidervinäger
1 dl grovt skuren dill
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 krm peppar
Senapssås
2 dl turkisk yoghurt
2 msk grov dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm peppar
Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.
Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.
Rör ihop en vinägrett av olja, äppelcidervinäger, salt och peppar.
Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
Stek fisken i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och senapssås.
Receptet kommer från ICA.