Fläskfilépanna med trattkantareller

Den här grytan är absolut godast med färska nyplockade kantareller, men det funkar såklart också med frysta. Jag tog gula kantareller och det blev supergott! Servera med pasta eller blomkålsmos.

Fläskfilépanna

Fläskfilépanna med trattisar

4 personer
600 gram fläskfilé
1/2 gul lök
2 msk smör
1 l trattkantareller
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk svampfond
Salt och peppar

Fräs svampen i en torr stekpanna så att vattnet avdunstar. Lägg svampen i en skål så länge. Putsa filéen och skär i 1,5 cm skivor. Hacka löken.

Fräs löken i smöret tills den är mjuk. Tillsätt köttet och stek så att det blir stekyta runtom. Tillsätt svampen. Salta och peppra. Stek en stund och häll på grädde och fond. Låt koka 10 minuter.

Receptet kommer härifrån.

Lämna en kommentar