En supergod köttfärsrätt! Tims betyg var att vi gärna kunde äta den här rätten flera gånger i veckan 🙂
LCHF-färsgryta med bacon och vitkål
4 portioner
500 gram köttfärs
1 st gul lök
1 paket tärnat bacon
Smör att steka i
500 gram strimlad vitkål
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk kalvfond
GÖR SÅ HÄR: Fräs bacon och lök i en gryta. Tillsätt köttfärsen och låt brynas, behöver inte finfördelas. Tillsätt strimlad vitkål och låt fräsa med några minuter. Häll i crème fraiche och grädde, salt, peppar, kalvfond, soja och senap. Rör om och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Servera med lingonsylt.
Receptet kommer från Koka ihop.