Den här förrätten med kräftstjärtar och kronärtskocka har kusin Cicci tipsat om. Testade det i helgen och det var supergott. I receptet står det snittar, men vi tog rostebröd och gjorde en normalstor förrätt. Enligt Cicci kan det också vara ett lyxigt kvällsfika tillsammans med en kopp te.
4 portioner
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 burk kronärtskockshjärtan (à 290 g)
2 dl lättcrème fraiche
1 kruka basilika (spara några blad till garnering)
1 msk tomatpesto
1 tsk pressad citronsaft
Salt och peppar
2 ciabattabröd
Parmesanost
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Låt kräftstjärtarna och kronärtskockshjärtan rinna av. Blanda crème fraiche med basilika, tomatpesto och citronsaft. Rör ner kräftstjärtar och kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.
Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt. Rosta brödet på båda sidorna i övre delen av ugnen.
Lägg bröden på ett fat och fördela röran på bröden. Hyvla över parmesanost och garnera med basilika eller oregano.