Från och med idag kör vi den slankare linjen igen. I sommar har vi kommit ifrån rutinerna helt, men det är väl semesterns charm lite grann. Idag åt vi i alla fall en väldigt god middag. GI kombinerat med LCHF, köttfärslåda med fetaostkräm och zucchinipasta.
Köttfärslåda med fetaostkräm och zucchinipasta
250 g köttfärs
½ finhackad gul lök
½ röd paprika
½ gul paprika
1 msk soja
½ msk torkad oregano
½ msk torkad basilika
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk köttfärskrydda (blandning av vitpeppar, ingefära och kryddpeppar)
Fetaostkräm
1 ägg
2 dl Oatley iMat/grädde
100 gram fetaost
Zucchinipasta
2 st zucchini
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk basilika
4-5 st salladslökar
1 dl Oatley iMat/grädde
1 skvätt vitt vin
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
Riven parmesan vid servering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Zucchinipasta: Ansa och skär zucchinin i långa tunna skivor ”spagetti” med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.
- Fetaostkräm: Mixa ägg, grädde och fetaost med stavmixer.
- Köttfärslåda: Stek lök och paprika i en rejäl klick smör. Lägg i 250 g köttfärs, låt den få färg och krydda sedan med soja, oregano, basilika, svartpeppar och köttfärskrydda. Smaka av med salt och buljong eller fond.
- Lägg köttfärsröran i ugnsform och bred över fetaostkrämen. Grädda i ca 15 minuter.
- Zucchinipasta: Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min. Ställ åt sidan. Hacka vitlök, salladslök och örter. Fräs hastigt på zucchini-spagettin i rikligt med smör. Tillsätt örter/lök, grädde, vin och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter. Strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten vid servering.