I helgen fick jag äntligen byta ut blåbärssoppan mot riktig mat. Ett recept som vi testade var det här. Det var inget vidare grillväder, så jag stekte karrékotletterna i ugnen. Riktigt gott och somrigt!
Glaserad karré med kål- och sesamsallad
4 portioner
600 g benfri fläskkarré i skivor
1 msk olja
1 dl hoisinsås
Kål- och sesamsallad
2 morötter
200 g vitkål
2 tsk olivolja
1 msk sesamfrö
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
Salt och peppar
Sätt ugnen på 175˚C. Bryn karrén i oljan i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och bred på hoisinsåsen. Sätt in formen mitt i ugnen 6-8 minuter.
Skala och riv morötterna grovt, ansa och strimla kålen tunt. Fräs kålen i oljan ca 5 minuter. Låt sesamfröna fräsa med sista minuterna. Blanda ner morötterna. Smaksätt med vinäger, socker, salt och peppar. Servera karrén med sesamsalladen.
Receptet kommer från ICA.