Två enkla, men väldigt goda helgrecept som vi åt nu i helgen är grekisk sallad och fläskytterfilé med grönsaker/rotfrukter i ugn. Fläskytterfilén hade vi tänkt grilla, men eftersom det var så kallt bankade jag ut den och stekte den istället.
Grekisk sallad
2 personer
1/2 strimlat salladshuvud
2 skivade tomater
1 pkt tärnad fetaost
1 strimlad röd lök
Svarta oliver
Dressing
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Lägg upp salladen direkt på tallrikar. Strö över tomater, fetaost, röd lök och svarta oliver. Häll över dressingen. Om du inte är GI-fanatiker är det gott med vitlöksbröd till.
Fläskytterfilé med grönsaker/rotfrukter i ugn
4 personer
600 g fläskytterfilé
Salt
Peppar
Grillkrydda
4 morötter i stavar
1 squash i stavar
1 knippe färsk sparris
3 röda lökar i klyftor
Kall sås
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
Pressad lime
Värm ugnen till 220 grader. Skär alla grönsaker/rotfrukter och lägg i en ugnsfast form. Blanda runt med lite olja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter. Gör den kalla såsen. Blanda alla ingredienser. Ställ åt sidan. Skär köttet i centimeterstora skivor och banka ut. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Stek någon minut på varje sida. Servera tillsammans med grönsakerna och såsen.