Den här veckan har vi provat två nya GI-recept. Det här är ett av dem, olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng. Riktigt fräscht och gott.
Olivklädd kycklingfilé med grönsaksgratäng
4 portioner
600-800 g kycklingfilé
2 dl creme fraiche
200 g fetaost
1 1/2 dl svarta oliver
1-2 msk rapsolja
Salt och peppar
Grönsaksgratäng
1 zucchini (ca 400 g)
1 purjolök
2 morötter
1 fänkål
1 krm malen svartpeppar
Salt och malen vitpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
Till gratinering:
1 1/2 dl smakrik ost
Värm ugnen till 200 grader. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra, pressa över vitlöken. Häll över grädden. Strö över riven ost. Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Bryn kycklingfiléerna i stekpannan. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda crème fraiche, fetaost, oliver, salt och peppar i en skål. Fördela sedan över kycklingfiléerna. Sätt in i ugnen när det är 15-20 minuter kvar av gratängen.