Efter fonduekvällen blev det choritzo över. Har ett recept på en kycklinggryta som Tim älskar och den kan man ha choritzo eller kabanoss i. Det är gott med ris eller sallad till.
Kycklinggryta med kabanoss och syltlök
4 portioner
4 portioner ris eller sallad
500 g kycklingfilé, skuren i bitar
240 g kabanoss, skuren i skivor
1 msk olja
1/2-1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk mejram
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 paprika, strimlad
1 dl syltlök, avrunnen
Eventuellt maizenaredning för ljusa såser
3 msk bladpersilja, hackad (går också bra med fryst)
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekpanna cirka 5 minuter. Krydda med salt, peppar och mejram. Tillsätt korven och stek några minuter.
Rör ner grädden och koka cirka 5 minuter. Lägg i paprika och syltlök mot slutet av koktiden. Red eventuellt grytan med maizenaredning. Rör ned persiljan.
Servera grytan med ris eller sallad.