De här senaste veckorna har det blivit mycket kyckling. Jag skulle kunna leva på kyckling, men inte resten av familjen. Idag testade vi iaf det här receptet från Expressens GI-bilaga. Väldigt gott. Barnen åt dock utan fyllning.
Pestofylld kyckling med parmaskinka
4 personer
4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
4 kycklingfiléer
1 burk färskost, t.ex. pepparsmak
4 msk grön pesto
Salt och svartpeppar
Blandad sallad
Sockerärtor
Pumpafrön
Torkade tranbär
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg skinkan på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 5 minuter. Sänk värmen till 175 grader. Gör ett snitt i kycklingfiléerna på längden och vik upp ovansidan.
2. Fördela färskosten på filéerna och lite grön pesto. Vik tillbaka ovansidan och strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen tillsammans med skinkan i cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med blandad sallad och kokta sockerärtor toppat med pumpafrön och torkade tranbär.
Mmmm ser ju supergott ut!
Låter och ser supergott ut! Kul med lite nya recept – tack!
/Malin