Leila Lindholm har ett så gott recept på saffransscones. Har bakat och laddat upp i frysen, så att det bara är att ta fram och värma till frukost eller kvällsfika.
Leilas goda saffransscones
Till 8 scones
2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
Ägg till pensling, mandelspån och råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.