Vi har försökt ett bra tag att hitta en helg att träffa Malin och Erik, men det är alltid något i vägen. Nu tog dom istället och bjöd in till våffellunch. Trevligt initativ!
Jag gjorde min favoritrabarberpaj till efterrätt som är väldigt god och enkel att göra. Hade lite rabarber i frysen från i somras. Det är kanske lite fel säsong för rabarberpaj, men den får en att tänka tillbaka på den härliga sommaren som var…
Favoritrabarberpaj
Fyllning
5 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl socker
1 msk kanel
1 tsk ingefära
Smuldeg
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
130 g margarin
Gör så här: Skär rabarbern i 0,5 cm-bitar och lägg i ugnssäker form. Strö över potatismjöl, socker, kanel och ingefära.
Gör smuldegen. Blanda havregryn, mjöl, kokos och socker. Tillsätt margarinet i bitar. Finfördela med händerna tills du får en grynig massa. Fördela jämnt över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 min. Servera med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.
och ni må tro att den smakade! kram malin
Vad bra! Som sagt, ett väldigt bra initiativ som vi gärna kan göra fler gånger!!