Två goda sallader



Pestomarinerad risonisallad
8 portioner

500 g risoni
(50 g rostade pinjenötter)
2-3 dl valfria bönor
1 1/2 dl oliver
2 mozarellabollar
5-6 dl valfria salladssorter

Pesto
1/2 burk pesto (liten)
1/2 dl vinäger
4 msk olivolja

Gör så här:

  • Blanda den kokta risonin med peston och rostade pinjenötter.
  • Skölj bönorna och vänd ner dem tillsammans med oliver och tärnad mozarella.
  • Vänd ner den färska salladen och blanda om.

Tomatsallad

6 st tomater
1 rödlök
Färsk basilika
2 msk olivolja
Stekt halloumiost i skivor

Gör så här:
Lägg tomatskivor på ett fat. Salta och peppra. Stick ner osten mellan skivorna. Strö över lökringar och basilikablad. Droppa över olivolja.

Lämna en kommentar