Mot något nytt och spännande!

Imorgon ringer väckarklockan 04.30. Pip. Ska till Stockholm för första träffen på min utbildning. Har kommit in på en tvåårig utbildning som jag ska läsa på halvfart parallellt med jobbet. Digital kommunikatör heter den. Jättespännande ska det bli! Det är Jensen Yrkeshögskola som håller i kursen. Ser verkligen fram emot detta!

I helgen har Stefan och jag spelat Höga Kusten Open, en tvådagars golftävling med middag och fest på lördag kväll. Så himla härligt att få göra nåt kul med den man älskar (utan barn) i två dagar. Vi spelade jäkligt bra, men det räckte tyvärr inte till någon vinst.

Har inte hunnit med att posta allt gott vi ätit i sommar, men här kommer iaf tips på en supergod maträtt som Stella och jag gjorde för ett tag sen.

Stellas nachos

4 portioner
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 påse tortillachips
75 g mozzarella, riven
1 lime

Tomatsalsa
3 tomater, hackade
3 salladslökar, tunt skivade
Saften från 1/2 lime (spara den andra till limeklyftor)
1 näve koriander, grovt hackad
1/2 tsk paprikapulver

Guacamole
1 mogen avokado
1 msk chilisås
3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt & peppar

Sätt ugnen på högsta värme. Gör tomatsalsan: Blanda tomat, salladslök, limesaft, koriander och paprikapulver. Ställ åt sidan.

Gör guacamolen: Mosa avokadon och blanda med chilisås, turkisk yoghurt, och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan. Bred ut tortillachipsen på ett stort ugnsfast fat, skeda över tomatsalsan, strö på osten och ställ chipsen i den förvärmda ugnen 2-3 minuter tills osten smält.

Lägg upp på tallrikar, toppa med klickar av guacamole och servera med tacoköttfärs och limeklyftor.

Lämna en kommentar