LCHF: Färsgryta med bacon

Download PDF

Kottfarsgryta

Färsgryta med bacon och vitkål

4 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
1 paket tärnad bacon
Smör att steka i
500 g strimlad vitkål
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk kalvfond

Fräs bacon och lök i en gryta. Tillsätt köttfärsen och låt brynas, behöver ej finfördelas. Tillsätt strimlad vitkål och låt fräsa med några minuter. Häll i crème fraiche, grädde, salt, peppar, kalvfond, soja och senap. Rör om och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme ca 20-25 minuter. Rör om då och då.

Receptet kommer härifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *