LCHF: Bacongratäng

Den här gratängen testlagade jag förra veckan. Rätten fick toppbetyg av hela familjen. Äggstanningen gör den lite ”omelettig”. Gjorde en god sallad till som sidorätt.

Bacongratang (1 av 1)

Bacongratäng

5-6 portioner
600 g köttfärs
400 g bacon
1 lök
3 msk chilisås
Peppar

Fyllning
Champinjoner så det täcker botten
1/2 squash i 2 mm skivor
Riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3 %
1 dl grädde
Peppar

Gör så här: Skär löken och stek den i stekpannan. Klipp ner baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.

Smörj en form med smör. Skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.

Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över. Grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter i 225 grader.

Receptet kommer härifrån.

Lämna en kommentar