Tacolasagne

Härliga fredag! För er som också brukar köra tacotema på fredagar kommer här ett supertips. Kanske den godaste lasagnen jag ätit!! Går lika bra med vegofärs som nötfärs.

Tacolasagne

4-5 portioner
9 lasagneplattor (gärna färska)

Tacofärs
600 gram valfri färs
Olja till stekning
1 pkt tacokrydda
2 pressade vitlöksklyftor
1 riven gul lök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade eller passerade tomater
1 liten burk majs
Salt och peppar
2-3 dl riven ost

Bechamelsås
5 dl matlagningsgrädde (t.ex. havregrädde)
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Ev. lite riven muskotnöt (ett par drag på rivjärnet)
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tacofärs: Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Stek färsen i lite olja med tacokryddan. Ställ åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök och vänd ner tacofärsen.
  4. Blanda i krossade tomater, majs, chilisås, salt och peppar. Låt alltsammans sjuda medan du gör bechamelsåsen.
  5. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull.
  6. Häll i hälften av grädden och mjölken och låt sjuda upp.
  7. Rör ut hälften av mjölet med lite av den resterande mjölken, så att det inte klumpar sig. Blanda ner i grädd- och mjölkblandningen under omrörning.
  8. Rör ut resten av mjölet med ytterligare lite mjölk och blanda i det i grädd-och mjölkblandningen, medan såsen sjuder.
  9. Häll i resten av grädden och om det är något kvar av mjölken. Riv ev. ner lite muskotnöt. Salta och peppra och låt sjuda ett par minuter.
  10. Smörj en ugnssäker form och täck botten med 1/4 av bechamelsåsen. Lägg på 3 av lasagneplattorna. Bred ut hälften av färsröran, 1/4 av bechamelsåsen och strö över lite riven ost.
  11. Lägg på ytterligare 3 lasagneplattor. Bred ut resten av färsröran, 1/4 av bechamelsåsen och riven ost.
  12. Lägg på de sista 3 plattorna. Häll på resten av ostsåsen. In med lasagnen ca 45-50 minuter i mitten av ugnen.
  13. Ta ut lasagnen efter halva tiden och toppa med lite ost. När den fått fin färg, lägg på ugnsfolie för att ytan inte ska bli bränd.
  14. Låt stå till sig en stund innan servering.
  15. Servera med en god sallad!

Lämna en kommentar