Klassisk och somrig räksallad

Vilka ljuvliga dagar! Juni är min absoluta favoritmånad. Allt är så grönt och fint och det är ljust i princip dygnet runt.

Tänk att sallader är så mycket godare på sommaren. Just räksallad är en riktig favorit.

Krämig räksalladKrämig räksallad

Räksallad

2 personer
500 g räkor med skal, ca 175 g skalade
1 avokado
1 tomat
2 hårdkokta ägg
75 g romansallad
100 g sojabönor, tinade
Dill

Servering
Rhode Island-sås, se recept nedan

GÖR SÅ HÄR: Tina sojabönorna i hett vatten. Skala räkorna. Kärna ur och tärna avokadon. Skär tomaten i bitar. Skala och dela äggen. Lägg upp sallad, avokado, tomater, sojabönor, räkor, och toppa med ägg och dill. Servera med Rhode Island-sås.

Rhode Island-dressing

4 msk majonnäs
1 msk chilisås
1-2 tsk Worchestershiresås
2 msk turkisk yoghurt (Arla)
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR: Blanda alla ingredienser till dressingen.

Lämna en kommentar