Köttfärslimpa med ugnsrostad potatis

Tänk att fatet alltid blir länsat när vi äter köttfärslimpa. Ingen nöjer sig med bara en portion. Idag ugnsrostade jag potatis och morötter runtom i samma form. Supergott och enkelt!

Köttfärslimpa med ugnsrostad potatisKöttfärslimpa med ugnsrostad potatis

Köttfärslimpa med ugnsrostad potatis

4 portioner
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 påse Blå Bands franska löksoppa
1 ägg
800 g potatis
400 g morötter
Olja

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd, potatismjöl samt vatten och låt svälla ca 10 minuter. Blanda med köttfärsen och den franska löksoppan. Rör i ägget. Blanda smeten väl. Forma till en stor köttfärslimpa och lägg i en smord ugnsform.

Skala och klyfta potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Blanda runt med ett par matskedar olja i en bunke. Lägg potatis och morötter runt om köttfärslimpan. Pensla köttfärslimpan med olja och tillaga mitt i ugnen, 30-40 minuter. Smaklig spis!

Om du bara gör köttfärslimpan är den klar efter ca 25 minuter.

2 tankar på “Köttfärslimpa med ugnsrostad potatis”

  1. Hej! Undrar om recepten på köttfärslimpa med fransk löksoppa.Är det en mildare med 400 g färs,än den med 700 g? mvh Anette

    Svara

Lämna en kommentar