Bubbel och plockmat på en tisdag

Bjöd hem Matjuntan igår på en tisdagsskål och lite plockmat. Det har hänt så mycket under sommaren som vi var tvungna att skåla för. Livet framför allt – ingenting kan tas för givet, men även att jag tagit min examen och gjort en Hole in One. Älsk på babbel och bubbel <3.

Plockmat på en tisdagDrinktilltugg

Så himla gott med plockmat!! Den här gången hade jag Västerbottenost, Gruyère, olika sorters salami (en favorit är fänkålssalami), parmaskinka, Boursin färskost vitlök & örter, baguetter, oliver, crostini och olika sorters pesto. Och till det prosecco.

Delar av Matjuntan samladeBesök av MatjuntanHallonmojito

Testade att göra en hallonmojito som välkomstdrink. Alltså, mumsigt värre! En riktigt somrig och svalkande drink.

Hallonmojito

2 glas
1,1 dl hallonpuré
6 myntablad
1 lime, skuren i klyftor
12 cl ljus rom
Sodavatten (jag använde Schweppes Mojito mixer)
Hallonpuré (se receptet nedan)
Is
Myntablad, limeskivor och hallon till garnering

Hallonpuré
1,1 dl hallon
3,5 vatten
1,7 dl socker
1 nypa salt

Gör hallonpurén genom att bland hallon, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Koka upp ca 5 minuter tills blandningen tjocknat. Mixa till en slät massa och låt kallna.

Muddla myntan och limeklyftorna. Har du ingen riktig muddlare går det lika bra att använda en träslev. Tillsätt hallonpuré och rom och blanda. Sila bort limeklyftor och mynta. Fördela i glasen tillsammans med is. Fyll på med sodavatten. Garnera med färska hallon, limeskivor och färska myntablad.

Hallonmojito

Drinkreceptet kommer från Elle mat & vin.

Lämna en kommentar