Lamb Shish Kebab

Visst är det härligt att grillsäsongen är här? Har sparat på mig en massa recept under vintern som jag längtar efter att testa framöver. Förra helgen gjorde vi grillspett av lammstek, en populär rätt i Mellanöstern. Åt mycket lamm på Sju kryddor när jag jobbade i Sundsvall, det är ju sååå himla gott!

Det här är Annika Sörenstams recept, också hur gott som helst! Håll utkik efter benfri lammstek är det är extrapris. Jag passade på att köpa i påskas.

Lamb-shish-kebab-1

Lamb Shish Kebab

4 portioner
800 g benfri lammstek
Flingsalt & svartpeppar

Marinad
1 1/2 dl torrt rött vin (eller vitt)
1/2 dl rapsolja
1 stor gul lök
1 msk tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR: Skär köttet i kuber, 2×2 cm. Blanda samman marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Knyt igen och vänd påsen ett par gånger. Marinera i kyl minst 2 timmar. Vänd då och då.

Trä upp köttet på spett och grilla ca 4-5 minuter runtom. Salta och peppra. Servera gärna med vitlökssås och en god sallad toppad med rostade körsbärstomater.

Rostade-korsbarstomater-2

Rostade körsbärstomater

4 portioner
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1-2 tsk flingsalt
Svartpeppar
Balsamvinäger

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda tomaterna med oljan och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra och rosta dem ca 15-20 minuter i ugnen tills de är mjuka och får lite färg. Droppa över lite balsamvinäger.

Vitlökssås

200 g vitlöksost
1 dl Oatley iMat (eller annan valfri grädde)
1/2 msk grönsaksbuljongpulver (går även bra med köttbuljong)
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR: Smält osten. Häll i grädden och grönsaksbuljongpulver. Låt sjuda några minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Servera varm.

Lämna en kommentar