Glöggkväll

God morgon! Hade ni en bra lucia igår (tror de flesta tjuvstartade fast det är på söndag egentligen)? Tycker alltid det är så stämningsfullt att titta på Tim och Stellas luciafirande på skolan. Inte blir det sämre av att åka genom stan en sväng på morgonen eller eftermiddagen när det börjar skymma och se alla marschaller nerför Nybrogatan som brinner så vackert. Älskar’t <3

På kvällen träffades vi, hockeyledarna i Tims lag med familjer, och drack glögg och åt en massa goda tilltugg. Som vanligt åt vi så det stod ut genom öronen. Allt var såå himla gott!

Glöggkväll
Pepparkakswoopies

Pepparkakswhoopies

25 st
200 g ädelost
200 g färskost (av philadelphiatyp)
50 pepparkakor

Mosa ädelost med färskost. Klicka 1 msk på en pepparkaka, lägg på en pepparkaka och tryck till försiktigt.

Västerbottensnurror

Västerbottensnurror

1 sats
100 g Västerbottenost
1 kyld smördegsplatta (à 225 g)

Sätt ugnen på 200°C. Hyvla lagrad Västerbottenost över smördegen. Rulla ihop och skär skivor av rullen. Lägg ut rundlarna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Krustader med flödeost

Lindas krustader med Flödeost

Blanda Flödeost Pikant (brukar finns färdigförpackad i ostdisken) med crème fraiche. Fyll krustaderna med röran. Gör dem inte för långt i förväg eftersom krustaderna lätt blir mjuka.

Tomtenissa
Varm brietårta

Jag brukar göra varm brietårta med tomatsallad, men har aldrig gjort brietårta till glöggen. Blev inspirerad av Matplatsen och testade med nötter, bär och honung. En succé!

Varm brietårta

Sätt ugnen på 200 C. Skär av locket på brieosten. Hacka valfria nötter grovt och strö över torkad frukt, t.ex. tranbär och ringla sedan över honung. In i ugnen ca 10 minuter tills osten blivit lagom mjuk. Garnera med salta kex (mina favoriter är Tuc salt & peppar och Carr’s Melts Cheese) som ni skopar upp den smälta osten med.

Varm brietårta

Den här chokladmoussen med glöggsmak blev en favorit förra året. Recept på den och fler juliga tilltugg hittar du här.

Chokladmousse med glöggsmak

Lämna en kommentar